Twintigers

Doden aanslag London Bridge waren studenten aan universiteit Cambridge

01 december 2019 18:52 Aangepast: 01 december 2019 19:47
Het gaat om Jack Merritt (25) en Saskia Jones (23). Beeld © SkyNews

De twee slachtoffers van de aanslag op de London Bridge afgelopen vrijdag zijn geïdentificeerd. Het gaat om de 25-jarige Jack Merritt en de 23-jarige Saskia Jones. Ze werden door extremist Usman Khan doodgestoken.

Beide slachtoffers waren net afgestudeerd aan de universiteit van Cambridge. Ze werkten aan een nieuw programma voor de rehabilitatie van gevangenen. Ze waren in Londen voor een evenement waar studenten, gevangenen en de politie samenkwamen om het vijfjarig bestaan van het rehabilitatieprogramma te vieren.

Khan was ook aanwezig bij het evenement en kwam terug van de middagsessie toen hij om zich heen begon te steken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Moordenaar van meisje met beperking hielp bij overmeesteren terrorist Londen

'Onze getalenteerde jongen'

De familie van beide slachtoffers heeft via de politie een statement gegeven. "Jack Merritt, onze mooie, getalenteerde jongen, stierf terwijl hij deed waar hij van hield, omgeven door de mensen van wie hij hield en die van hem hielden. Hij was het licht in ons leven en dat van veel vrienden en collega's. We gaan hem ontzettend missen."

De familie van Jones omschrijft haar als een grappig en vriendelijk persoon. "Ze was een positieve invloed in het leven van veel mensen. Ze wilde altijd het beste zien in mensen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dader Londen (28) zat eerder vast voor terreur, kwam vrij met enkelband

Van feest naar nachtmerrie

Een professor van de universiteit heeft ook gereageerd op het nieuws. "We zijn er kapot van dat onder de slachtoffers medewerkers en alumni zijn", zegt professor Stephen Toop. De slachtoffers vierden vrijdag het vijfjarig bestaan van het programma van de universiteit.

"Wat een vrolijke gelegenheid had moeten zijn, is verstoord door een afschuwelijke criminele daad." De professor laat weten dat er hulp is voor iedereen van de universiteit die bij de conferentie aanwezig was.

Meerdere gewonden

Vrijdagmiddag stak de 28-jarige Khan in het centrum van Londen, op de London Bridge, om zich heen. Twee mensen kwamen daarbij om het leven en drie anderen raakten gewond. Khan werd overmeesterd door omstanders en vervolgens doodgeschoten door toegesnelde agenten.

Khan werd zes jaar geleden veroordeeld voor een terroristisch misdrijf. Ongeveer een jaar geleden kwam hij op vrije voeten, op voorwaarde dat hij een enkelband zou dragen. 

Eén slachtoffer naar huis

De politie laat weten dat een van drie gewonden inmiddels naar huis is gestuurd.

De andere twee gewonden liggen in stabiele toestand in het ziekenhuis.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore