Vuur gedoofd

DiCaprio weerspreekt beschuldigingen Bolsonaro over branden Amazone

01 december 2019 11:10 Aangepast: 01 december 2019 11:17
Leonardo DiCaprio, archieffoto Beeld © AFP

Leonardo DiCaprio blijft organisaties steunen die zich inzetten voor de Amazone. De acteur en milieu-activist heeft op Instagram expliciet tegengesproken dat hij geld zou hebben gegeven aan organisaties die verantwoordelijk zouden zijn voor branden in het Amazonegebied. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro had DiCaprio daarvan beticht.

"Op dit moment van crisis voor de Amazone, steun ik de inwoners van Brazilië die werken om hun natuurlijke en culturele erfgoed te redden," schrijft DiCaprio in zijn statement. "De toekomst van deze onvervangbare ecosystemen staat op het spel, en ik ben trots dat ik de mensen steun die het gebied beschermen."

Volgens Bolsonaro zou DiCaprio vijfduizend dollar hebben gedoneerd aan milieu-organisaties die ervan verdacht worden branden aan te steken, om zo geld los te kunnen peuteren. De Amerikaanse acteur zegt dat de organisaties die Bolsonaro beschuldigt, zeker zijn steun verdienen, maar dat dat hij ze geen geld heeft gegeven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Braziliaanse president beschuldigd DiCaprio van bosbranden

DiCaprio spreekt verder zijn steun uit voor de oorspronkelijke bewoners van het Amazonegebied, de wetenschappers en deskundigen die proberen het woud te redden. De acteur doneerde afgelopen zomer via zijn eigen liefdadigheidsinstelling 5 miljoen dollar om beschadigde delen van het regenwoud te herstellen.

De verwoesting van de Amazone gefilmd met een drone

Een groot deel van de branden is aangestoken door boeren, om het land te gebruiken voor landbouw, mijnbouw en houthandel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore