Decembermoorden

Aanhangers en ministers naar vliegveld voor Desi Bouterse

01 december 2019 06:27 Aangepast: 01 december 2019 06:43
Desi Bouterse (archieffoto) Beeld © RTL Nieuws / ANP

Desi Bouterse is terug in Suriname. De president, die vrijdag werd veroordeeld tot 20 jaar cel voor de Decembermoorden, werd op het vliegveld door ministers, andere hoogwaardigheidsbekleders en naar schatting duizend zingende fans onthaald.

De Nationale Democratische Partij (NDP), de partij van Bouterse, had ongeveer 70 bussen geregeld om leden naar het vliegveld te vervoeren voor zijn onthaal. Ook werd een oproep gedaan om de president te verwelkomen. Die was tijdens zijn veroordeling op staatsbezoek in China.

Rode loper

De aanhangers stonden hem zingend en met vlaggen wapperend op te wachten. Ook riepen ze luidkeels 'We want Bouta'. Langs een rode loper stonden ministers en andere hoogwaardigheidsbekleders.

Hoewel Bouterse is veroordeeld, is de kans dat hij de cel in gaat vooralsnog klein. In het vonnis is geen gevangenneming gelast en zijn advocaat gaf meteen na het vonnis aan dat hij zich verzet en in beroep gaat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Veroordeeld tot 20 jaar cel, maar gaat Bouterse nu ook de gevangenis in?

Nabestaande Decembermoorden: 'Veroordeling is overwinning voor alle Surinamers'

37 jaar hebben ze erop moeten wachten. Na de veroordeling van Bouterse kwamen de emoties los bij de nabestaanden van de Decembermoorden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore