Rende erheen

Gefilmd door bodycam: Amerikaanse agent redt peuter die uit auto valt

30 november 2019 13:33 Aangepast: 30 november 2019 16:37
De agent tilt het meisje op. Beeld © Politie

In de Amerikaanse staat Oklahoma wordt agent John Harris als een held gezien, zelf zegt hij dat hij gewoon zijn werk deed. Harris greep in toen een meisje van twee uit een rijdende auto viel.

Het ongeluk gebeurde op straat in de stad Tulsa. Agent Harris was bezig met een verkeerscontrole, toen hij het meisje uit de auto zag vallen. Hij rende er direct heen, zo is te zien op beelden van zijn bodycam.

"Ik stond een meter of tien verderop, toen ik het zag gebeuren", zegt Harris tegen de lokale zender KTUL. "Het was alsof het lot bepaalde dat ik daar moest zijn."

De moeder van het meisje kwam even later aanrennen. Ze gaf toe dat het meisje en haar zusje geen gordel om hadden. "De moeder was ontzettend dankbaar."

Alleen schaafwonden

De baas van Harris, sheriff Vic Regalado, is ontzettend trots op hem. Hij hoopt dat andere ouders dit als een les zien, en zorgen dat hun kinderen een riem dragen.

Het meisje kwam er goed vanaf: ze heeft alleen schaafwonden. "Wij zijn ontzettend blij dat het goed gaat met het meisje. Dat is het belangrijkste", zegt de sheriff.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore