Fout telefoonnummer

Vergisvrienden: sms'je aan vreemde leidt tot jaarlijks Thanksgiving-diner

27 november 2019 19:35 Aangepast: 28 november 2019 07:27
Jamal en Wanda tijdens hun eerste diner in 2016. Beeld © Jamal Hinton

De Amerikaanse Wanda Dench (62) dacht in 2016 haar kleinzoon uit te nodigen voor haar Thanksgiving-etentje. Maar per ongeluk stuurde ze een berichtje naar het telefoonnummer van Jamal Hinton (20), een volkomen vreemde. Die kwam toch, en dat leidde tot een jaarlijkse traditie. Morgen vieren ze alweer hun vierde Thanksgiving samen.

Dench stuurde de uitnodiging voor haar Thanksgiving-diner per ongeluk naar middelbare scholier Hinton, die ze niet kende. Hinton vroeg vervolgens om een foto van Dench, omdat hij niet geloofde dat zijn eigen oma achter het bericht zat.

Jaarlijkse traditie

Dat vermoeden bleek te kloppen. Dench stuurde hem een selfie. Daarop stuurde Hinton een selfie terug om te laten zien dat hij niet haar kleinzoon was en vroeg of hij alsnog welkom was op haar diner. 

"Natuurlijk mag dat", schreef Dench terug. "Dat is wat oma's doen... iedereen te eten geven." Sindsdien vieren de twee elk jaar samen Thanksgiving, schrijft het Amerikaanse ABC News.

De berichtjes die tot de traditie leidden:

De berichtjes die tot de traditie leidden. De berichtjes die tot de traditie leidden.

Hinton deelt elk jaar een foto van hun Thanksgiving-traditie op Twitter. Ook dit jaar gaan de twee samen eten, voor de vierde keer alweer. Deze Thanksgiving eten ze samen bij familie van Hintons vriendin.

Hinton is blij dat ze de traditie hebben voortgezet. "Wanda is enorm aardig. Ik vind het heel leuk om tijd met haar door te brengen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore