Ga naar de inhoud
Kassa

Britse aannemer wint 122 miljoen in loterij, maar blijft wel werken

Beeld © Sky News

De goedgevulde jackpot van een Engelse loterij is goed terechtgekomen. De prijs ter waarde van 105 miljoen Britse pond (ruim 122 miljoen euro) viel op het lot van een 42-jarige aannemer uit West Sussex, vader van drie schoolgaande kinderen.

"Ik kan me niet herinneren of ik de eerste twee cijferreeksen wel heb gecontroleerd. Toen mijn oog op de derde reeks viel, wist ik meteen dat ik gewonnen had", zegt de dolgelukkige man. "Het voelde alsof ik ieder moment een hartaanval had kunnen krijgen. Ik wist niet wat ik met mezelf aan moest."

Vakanties naar Slowakije

De echtgenote van de aannemer zegt dat hun jaarlijkse vakanties naar haar ouders in Slowakije nu een stuk beter te betalen zijn. "Niet alleen kan ik ze nu vaker zien, we kunnen ook eens kijken voor andere vakanties."

Eigen huis

De man weet zichzelf verzekerd van een financieel zorgeloos leven, maar wil naar eigen zeggen niet te veel veranderen. Hij wil ook gewoon blijven werken. "Ik droom ervan om een huis te bouwen voor onszelf en voor onze families", zegt de man, wiens kinderen ook duidelijke wensen hebben.

Zo ziet zijn 10-jarige zoon zichzelf in de toekomst wel in een Tesla rijden en zijn 8-jarige dochter wil graag een roze iPhone. Zijn oudste, 15-jarige zoon heeft voor zover bekend nog geen wens uitgesproken. Ze willen alle drie in ieder geval een eigen slaapkamer, vertelde de man tegen Engelse media. 

198 miljoen

De 105 miljoen pond is de acht-na-grootste prijs ooit in Groot-Brittannië. De grootste jackpot ooit viel nog maar een paar weken geleden. Op 9 oktober won iemand 170 miljoen pond, omgerekend ruim 198 miljoen euro.