Groot-Brittannië

Nieuwe verdachte opgepakt in onderzoek naar 'dodentruck'

26 november 2019 10:14
Onderzoek naar de vrachtwagen, oktober 2019. Beeld © Getty

De Britse politie heeft een nieuwe verdachte opgepakt in het onderzoek naar de 'dodentruck'. Daarin kwamen vorige maand 39 Vietnamese verstekelingen om. De verdachte is een man van 36. Hij wordt verdacht van doodslag en mensensmokkel.

De verdachte komt uit hetzelfde gebied waar eind oktober de vrachtwagen werd aangetroffen. In de 'dodentruck' zaten 39 Vietnamezen die zich illegaal naar Groot-Brittannië lieten vervoeren. Ze zaten zeker tien uur in een afgesloten ruimte waar ze geen adem konden halen en waar het 25 graden vroor. Dat overleefden ze niet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Familie slachtoffers: 'Ramptruck maakte deel uit van konvooi'

Chauffeur bekent smokkel

De nieuwe arrestatie vond plaats in Londen en is de tweede aanhouding in de zaak. Meteen na de ontdekking werd de chauffeur, een Noord-Ier van 25, al opgepakt. Gisteren bekende hij betrokkenheid bij illegale migratie. De man gaf toe dat hij contant geld kreeg van mensenhandelaren om de verstekelingen te vervoeren. 

De chauffeur wordt ook nog verantwoordelijk gehouden voor de dood van de migranten, maar die aanklacht heeft hij vooralsnog niet bekend.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore