Bosbranden Australië

Koala Lewis na spectaculaire redding alsnog aan verwondingen overleden

26 november 2019 06:40 Aangepast: 26 november 2019 08:34
Koala Lewis in het ziekenhuis.

De beelden van de Australische vrouw Toni die een koala uit een zinderende vuurzee redde, gingen vorige week de hele wereld over. Koala Lewis werd zwaargewond overgebracht naar een speciaal ziekenhuis, waar het aanvankelijk goed met hem leek te gaan. Vandaag is Lewis alsnog aan zijn verwondingen overleden.

Toni Doherty twijfelde vorige week geen seconde toen ze door de brandende bossen van Australië een koala zag lopen. Ze sprong uit haar auto en wist het dier te redden.

Beelden massaal gedeeld

De beelden van die reddingsactie werden massaal gedeeld en Toni werd een wereldwijde held. Dagenlang werd er met koala Lewis meegeleefd. Het koalaziekenhuis waar hij in lag, werd overspoeld met donaties.

De handen en voeten van koala Lewis waren ernstig verbrand en ook op zijn armen en op zijn neus zaten brandwonden, zei een vrouw die de koala behandelde. Vannacht verslechterde de situatie van Lewis dusdanig, dat hij vanochtend moest worden ingeslapen, schrijft het Australische 9News.

"In het geval van Lewis werden de brandwonden steeds erger en zou het helaas ook niet meer beter worden", vertelde een woordvoerder van het ziekenhuis. Redder Toni en haar man waren erbij toen ze Lewis lieten inslapen.

'Heel verdrietig'

"We zijn hier natuurlijk heel verdrietig over", vertelde de man van Toni. "We hoopten dat hij het zou redden, maar zijn brandwonden waren dusdanig ernstig en slopend, dat het heel pijnlijk voor hem was."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Staat straks het hele land in brand? Australië vreest van wel

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore