Overstromingen

Noodweer in Frankrijk en Italië: zeker vier doden en veel chaos

24 november 2019 22:26 Aangepast: 24 november 2019 22:54
Straten staan blank en zijn besmeurd met modder door de overstromingen. Beeld © AFP

Het noodweer in Zuid-Frankrijk en Noord-Italië zorgt voor grote problemen. In het zuidoosten van Frankrijk zijn dit weekend al zeker vier mensen overleden door grote overstromingen. In Italië is een snelwegviaduct ingestort.

Een man werd dood aangetroffen in de buurt van het Franse Le Muy, tussen de steden Nice en Marseille, nadat hij van een reddingsboot in de buurt van Le Muy was gevallen.

Het ongeluk gebeurde zaterdag.

Vermist

Een ander lichaam werd gevonden in een auto in Cabasse. Twee mensen werden dood gevonden in Tanneron, een plaatsje in de buurt van Nice. 

Een 77-jarige man wordt sinds zaterdagochtend vermist in Saint-Antonin-du-Var.

Noodweer

In delen van de Var dat aan de Rivièra ligt, stortte in het weekeinde evenveel regen naar beneden als normaal in een twee of drie maanden tijd. Rivieren zijn daardoor buiten hun oevers getreden, straten staan blank.

Ook aan de Italiaanse Rivièra is veel wateroverlast en schade door de grote regenval. Huizen liepen onder water en auto's en boten werden door het water meegesleurd.

Snelwegviaduct ingestort

In Turijn is de marathon afgelast omdat het waterpeil in rivier de Po gevaarlijk hoog is komen te staan. In de Noord-Italiaanse regio Ligurië stortte een snelwegviaduct in na de hevige stortbuien.  

Hulpdiensten hebben naar mogelijke slachtoffers gezocht, maar zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore