Ga naar de inhoud
Ramen kapot

Ondanks blunder al 150.000 'onverwoestbare' Tesla's besteld

Elon Musk naast de 'onverwoestbare' ramen van de Cybertruck. Beeld © AFP

Ondanks de pijnlijke blunder tijdens de presentatie van de 'onverwoestbare' Cybertruck, waarbij de ramen van het voertuig sneuvelden tijdens een test, willen toch al zeker 150.000 mensen de auto hebben.

Autofabrikant Tesla heeft ondanks de slechte presentatie al 150.000 bestellingen voor de nieuwe elektrische Cybertruck. De baas bij Tesla, Elon Musk, zei dit in Californië, meldt SkyNews.

Ramen versplinterd

Bij de presentatie van de futuristische en volgens de makers onverwoestbare Cybertruck ging er iets mis. De 'onbreekbare' ruiten bleken toch te versplinteren tijdens de krachtproef die als show werd gepresenteerd.

Dure grap

De daardoor pijnlijke introductie van de roestvrij stalen Cybertruck zorgde er afgelopen week voor dat Tesla ruim 6 procent aan beurswaarde inleverde.

En dus verloor Musk ook geld. Zijn belang in het bedrijf werd 768 miljoen dollar (omgerekend 696 miljoen euro) minder waard.

Dure
Lees ook:
Dure kapotte onbreekbare ruit voor Musk: 700 miljoen euro verdampt

Het is niet de eerste keer dat het misgaat tijdens de presentatie van een nieuw product. Onder andere bij Apple en Samsung ging het al eens mis. 

'Zelfremmende' Volvo

En ook Volvo maakte ooit een pijnlijk blunder. Ze wilden laten zien dat de Volvo S60 zelf obstakels zou zien en zou remmen, maar de wagen knalde, zonder ook maar één moment af te remmen, achterop een stilstaande vrachtwagen:

Pr-blunder
Lees ook
Pr-blunder Musk: 'onbreekbare' ruiten Tesla-truck kapot gegooid
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl