Zakenman vermoord

'Most wanted' Belgische vrouw opgepakt na ruim 20 jaar op de vlucht

21 november 2019 19:37
Hilde van Acker

Ze was jarenlang voortvluchtig, maar vandaag is de meestgezochte vrouw van België opgepakt in Ivoorkust. De 56-jarige Hilde van Acker is samen met haar man gearresteerd in de hoofdstad van het Afrikaanse land, nadat ze ruim 20 jaar spoorloos was geweest.

Onlangs zette de politiedienst Europol Van Acker als enige Belgische op een speciale 'Most Wanted-lijst' met alleen vrouwen. Volgens het Belgische OM heeft de publicatie van die lijst zeker bijgedragen tot de aanhouding, schrijven Belgische media. 

Kogels vermoord

Van Acker werd samen met haar man in 2011 in België bij verstek veroordeeld tot levenslang voor de moord op de Britse zakenman Marcus Mtichell. Hij was vermoord aan de Belgische kust met twee kogels die van dichtbij waren afgevuurd. De zakenman was er achter gekomen dat hij door het stel werd opgelicht. Zijn lichaam werd in een bosje gevonden door spelende kinderen. 

Het moordenaarskoppel was bij hun veroordeling in 2011 al vijftien jaar op de vlucht. Het stel had in 1996 tijdens een voorwaardelijke vrijlating de benen genomen naar Afrika. Daar zouden ze jarenlang in een miljoenenvilla hebben gewoond. 

Nieuw proces?

Over de omstandigheden van hun arrestatie is verder nog weinig bekend, schrijven Belgische media. Het Belgische OM zal de uitlevering vragen van Van Acker en haar man. Als die verzet aantekenen tegen hun eerdere veroordeling komt er wellicht een nieuw proces.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Australische seriemoordenaar, die zeven backpackers vermoordde, overleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore