Astronaut in wording

Mexicaanse Adhara (8) heeft hoger IQ dan Einstein

21 november 2019 02:04 Aangepast: 21 november 2019 12:04
Adhara Maite Pérez Sánchez. Beeld © Twitter

Terwijl haar leeftijdsgenoten nog rondrennen op het schoolplein van hun basisschool, is de 8-jarige Adhara Pérez al bezig aan liefst twee universitaire studies. Het wonderkind is een bekendheid in haar thuisland Mexico.

De Mexicaanse editie van het tijdschrift Forbes schaarde Adhara bij de honderd meest invloedrijke vrouwen van Mexico. De middelbare school rondde ze af op haar achtste, ze schreef een boek en inmiddels droomt ze van een toekomst als astronaut.

Asperger

Het duurde even voor de Mexicaanse haar plek gevonden had. Op haar derde werd Asperger, een vorm van autisme, bij haar ontdekt. Op school toonde ze geen interesse en werd ze gepest door klasgenootjes. "Ze wilde niet meer naar school en raakte in een depressie", zegt haar moeder in de Yucatan Times.  

Bij een bezoek aan een psycholoog onderging Adhara een IQ-test. Daaruit bleek dat ze een IQ heeft van 162, twee punten hoger dan het (geschatte) IQ van Albert Einstein en natuurkundige Stephen Hawking. In een speciaal centrum voor hoogbegaafde kinderen hervatte ze haar opleiding. De basisschool rondde ze af op haar zesde, de middelbare school op haar achtste. 

Naar Amerika 

Inmiddels is Adhara online begonnen aan twee universitaire studies. Ook leert ze Engels, want de Mexicaanse wil zo snel mogelijk naar haar favoriete universiteit in Amerika, die van de staat Arizona.

In de Verenigde Staten wil het wonderkind sterrenkunde gaan studeren. Daarmee hoopt ze haar droom om astronaut te worden te kunnen verwezenlijken.   

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Speciaal onderwijs barst uit zijn voegen: 'Mijn kind heeft veel verdriet'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van