Als 15-jarige misbruikt

Noodkreet misbruikslachtoffer Epstein: 'Prins Andrew, speel open kaart'

19 november 2019 08:50 Aangepast: 19 november 2019 11:30
De Britse prins Andrew Beeld © ANP

"Prins Andrew, geef openheid van zaken!" Dat is de noodkreet van 'Jane Doe 15', een Amerikaanse vrouw die zegt als 15-jarig meisje seksueel te zijn misbruikt door multimiljonair Jeffrey Epstein.

Zij is de zoveelste in een lange rij vrouwen die naar buiten komt met beschuldigingen tegen Epstein. 'Jane Doe 15' werd als 15-jarig meisje op een brute manier verkracht door Epstein, zei ze op een persconferentie in Los Angeles.

Arm milieu

Ze werd met andere jonge meisjes met een privéjet naar Epsteins ranch in New Mexico gebracht, meldt de BBC. Ze was ingegaan op een uitnodiging van Epsteins persoonlijke assistent die haar voorhield dat de steenrijke financier meisjes uit een arm milieu wilde helpen.

Epstein zou haar op de ranch gevraagd hebben hem te masseren, maar dat liep uit op een verkrachting.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Prins Andrew spijt van vriendschap Epstein: 'Heb familie in de steek gelaten'

Open kaart spelen

'Jane Doe 15' wil, net als veel andere vrouwen, financiële genoegdoening van de nabestaanden van Epstein voor datgene wat haar is aangedaan. Zij roept daarvoor ook de Britse prins Andrew op om open kaart te spelen over zijn voormalige vriend.

Tijdens de persconferentie beschuldigde ze prins Andrew niet persoonlijk, maar riep hem wel op om met meer informatie te komen. "Prins Andrew, en ieder ander die dicht bij Epstein stond, moet zich melden en onder ede een verklaring afgeven over wat zij van hem weten." 

17-jarige 'seksslavin'

Prins Andrew ligt zwaar onder vuur vanwege zijn vriendschap met Epstein. Hij wordt er onder meer van beschuldigd actief meegedaan te hebben aan de misbruikpraktijken van Epstein. Zo zou hij aan het begin van deze eeuw onder andere seks hebben gehad met een 17-jarige 'seksslavin' van Epstein.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

'Seksslavin' van Epstein roept Britse prins Andrew op uit te komen over misbruikschandaal

In een poging de lucht te klaren, gaf Andrew vorige week een interview met de BBC, maar dat werkte niet bepaald in zijn voordeel. Hij ontkende de beschuldigingen aan zijn adres, ontweek confronterende vragen en kwam allesbehalve overtuigend over.

Desastreus interview

Het interview wordt alom beschouwd als desastreus voor de geloofwaardigheid en de reputatie van de prins. Zo raakte hij al twee grote sponsors kwijt die zich niet meer met de prins willen inlaten.

Jeffrey Epstein pleegde op 10 augustus zelfmoord in zijn gevangeniscel, waar hij vastzat op verdenking van kindermisbruik.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore