Zes gewonden

Vier doden bij schietpartij op tuinfeest VS, schutter op de vlucht

18 november 2019 09:54 Aangepast: 18 november 2019 10:08
Beeld © EPA

Zeker vier mensen zijn om het leven gekomen door een schietpartij in de Amerikaanse stad Fresno (Californië). Daar waren zo'n 35 mensen bijeengekomen om naar American football te kijken. Nog eens zes mensen raakten gewond, meldt de politie.

De dader opende het vuur nadat hij de achtertuin van de woning was binnengegaan. De autoriteiten tasten nog in het duister over het motief voor de schietpartij. Vooralsnog wijst niets erop dat de schutter zijn slachtoffers kende, Een politiefunctionaris zegt 'geen aanwijzingen' te hebben dat het geweld bendegerelateerd was.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

2 doden en 14 gewonden bij schietpartij studentenfeest Texas, klopjacht op dader

De dodelijk getroffen slachtoffers waren mannen tussen de 25 en 35 jaar oud. Het totale aantal slachtoffers loopt mogelijk nog op. De politie sluit niet uit dat sommige gewonden zelf naar het ziekenhuis zijn gegaan.

Tweede schietpartij in twee weken

"Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun familie. We zullen alles doen om degene te vinden die hiervoor verantwoordelijk is of zijn", zegt een politiewoordvoerder tegen de Amerikaanse nieuwszender KSEE.

Het is de tweede schietpartij in twee weken in het gebied. "Ik voel me onveilig als ik buiten ben na zonsondergang", zegt een omwonende tegen de lokale krant Fresno Bee.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore