Leraren scheikunde

'Breaking Bad' op universiteit VS: docenten aangehouden voor maken van meth

17 november 2019 20:35 Aangepast: 17 november 2019 21:12
Docenten Rowland (links) en Bateman worden verdacht van het maken van meth. Beeld © Clark County Sheriff's Office

Twee scheikundedocenten op een universiteit in de Verenigde Staten zijn aangehouden vanwege het maken van de verslavende drug methamfetamine. De politie kwam de twee op het spoor omdat er een 'chemische lucht' hing in een universiteitsgebouw.

De docenten Terry David Bateman (45) en Bradley Allen Rowland (40) zijn allebei scheikundedocent aan de Henderson State University in Arkadelphia. Afgelopen vrijdag werden ze opgepakt op verdenking van het produceren van drugs, schrijft  de Amerikaanse nieuwszender CNN.

'Chemische lucht'

Op 9 oktober werd een deel van de universiteit tijdelijk gesloten, omdat er een 'chemische lucht' in een gebouw hing. Twee dagen later werden de twee docenten door de school al op non-actief gezet en afgelopen vrijdag zijn ze aangehouden door de politie voor het produceren van meth.

De stank in het universiteitsgebouw was zo hevig, dat het moest worden verbouwd en gelucht en pas eind oktober weer open kon.

Breaking Bad

Het nieuws doet denken aan de Amerikaanse hitserie Breaking Bad. Daarin gaat scheikundeleraar Walter White na gediagnosticeerd te zijn met longkanker, crystal meth produceren om zijn gezin met genoeg geld achter te laten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Recordvangst crystal meth in Rotterdam: wat doen die drugs in Nederland?

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore