Zeldzame afwijking

Puppy Narwhal verovert harten met bijzonder staartje

15 november 2019 03:36 Aangepast: 15 november 2019 03:38
De tien weken oude Narwhal.

Bij hondenasiel Mac's Mission in de Amerikaanse staat Missouri keek men vorige week vreemd op toen een wel heel bijzondere puppy werd binnengebracht. De tien weken oude Narwhal heeft een klein staartje tussen zijn ogen. Inmiddels is het hondje een internetsensatie.

"Ik geloofde eerst niet dat het echt was", zegt Rochelle Steffen van Mac's Mission, dat zich inzet voor honden met afwijkingen of die bijzondere aandacht nodig hebben. Niet veel later na de eerste ontmoeting met puppy Narwhal was Steffen verkocht. "Hij is het schattigste beestje dat ik ooit heb gezien", zegt ze tegen USA Today

Eenhoorn

Narwhal, die bij het asiel door zijn staartje een 'eenhoorn' wordt genoemd, werd afgelopen vrijdag gevonden, samen met een andere hond. Vervolgens werd de tien weken oude puppy naar de dierenarts gebracht om te kijken of hij gezond was. 

Het staartje lijkt het gevolg van een afwijking die wel vaker voorkomt bij honden, maar die zich meestal manifesteert in een extra teen of een hazenlip. De oorzaak kan liggen bij blootstelling aan chemische stoffen. "Maar zeker kunnen we dat niet weten", zegt dierenarts Brian Heuring. Volgens de dierenarts is het vooralsnog niet nodig om het staartje te verwijderen.

Nieuw baasje 

Video's van Narwhal gingen de afgelopen dagen viral op social media. Op de Facebookpagina van Mac's Mission werden beelden van het hondje duizenden keren bekeken. Afgelopen woensdag hadden meer dan 70 mensen zich gemeld om de bijzondere puppy te adopteren, maar hij krijgt pas een nieuw baasje als duidelijk is dat hij geen last heeft van zijn tweede staartje. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bikkel werd onrustig door stervend baasje: 'Hij moest afscheid nemen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore