Naar klimaattop

Klimaatactiviste Thunberg krijgt lift naar Spanje op een catamaran

13 november 2019 10:11 Aangepast: 13 november 2019 10:18
Greta Thunberg

Klimaatactiviste Greta Thunberg heeft een boot gevonden waarmee ze naar Spanje kan varen. Daar wil ze op 2 december de VN-klimaattop in Madrid bijwonen. 

De 16-jarige Zweedse kreeg een lift aangeboden van twee Australiërs en een Engelse, die vandaag met een catamaran vertrekken.

Gestrand in VS

Thunberg, die vanwege het milieu niet wil vliegen, was gestrand in de VS. Vanuit de VS, waar ze in New York de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toesprak, zou ze doorreizen naar Chili voor de klimaattop. Maar die werd afgelast vanwege de ongeregeldheden in het Zuid-Amerikaanse land. De top werd vervolgens naar Madrid verplaatst.

"Ik ben zo blij dat ik de klimaattop in Madrid nu hopelijk toch kan bijwonen", twittert Thunberg. "Ik kreeg een lift aangeboden vanuit Virginia in de Verenigde Staten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Greta Thunberg weigert award: 'Klimaatbeweging heeft geen prijzen nodig'

Schoolprotest tegen klimaatverandering

Thunberg werd vorig jaar wereldberoemd na haar initiatief om te staken van school uit protest tegen klimaatverandering. Sindsdien is ze een uitgesproken klimaatactivist, met veel volgers wereldwijd.

Haar verbeten boodschap tijdens haar VN-toespraak in New York aan Donald Trump, Angela Merkel en andere regeringsleiders ging de hele wereld over.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Waarom roept dit meisje zoveel gemengde reacties op?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore