5 keer gereanimeerd

Gevangene VS eist eind levenslange straf: 'Ben dood geweest'

08 november 2019 19:23 Aangepast: 08 november 2019 19:53
Foto ter illustratie. Beeld © Getty Images

Een Amerikaanse gevangene heeft wel een heel bijzonder argument bedacht om onder zijn levenslange gevangenisstraf uit te komen. De 66-jarige moordenaar Benjamin Schreiber zegt dat hij tijdens zijn periode in de gevangenis een tijdje dood is geweest, en zijn straf technisch gezien dus al heeft voltooid.

Schreiber (66) zit sinds 1996 achter de tralies in de Amerikaanse staat Iowa vanwege het doodslaan van een man, meldt The Washington Post. Enkele jaren geleden werd hij onwel in zijn cel, waarna hij vijf keer moest worden gereanimeerd.

'Technisch gezien overleden'

De man greep dat naderhand aan om in beroep te gaan tegen zijn levenslange straf. In de rechtbank stelde hij even dood te zijn geweest en daardoor dus levenslang te hebben vastgezeten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Veroordeeld tot levenslang: 'Het kan heel uitzichtloos zijn'

De rechter in de Amerikaanse staat Iowa ging daar niet in mee. Volgens de rechter is het feit dat Schreiber in staat was om zijn straf aan te vechten bewijs dat de man momenteel in leven is.

"Of Schreiber is nog in leven, en dan blijft hij vastzitten. Of hij is dood, in welk geval deze beroepszaak zinloos is", concludeerde de rechter. Schreibers protest had dus geen succes: hij moet vast blijven zitten – tot hij definitief is overleden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore