Zoon drugsbaron

Video: agent die zoon El Chapo arresteerde, doorzeefd met 150 kogels

08 november 2019 10:04 Aangepast: 08 november 2019 14:23
Een still van de bewakingscamera waarop een van de schutters te zien is.

Een Mexicaanse agent die vorige maand de zoon van de drugsbaron Joaquín 'El Chapo' Guzmán arresteerde, is geliquideerd op de parkeerplaats bij een winkelcentrum. Op bewakingsbeelden is te zien dat minstens twee mannen met automatische wapens het vuur op hem openen.

In minder dan 30 seconden werden er 150 kogels afgevuurd. De agent overleefde de aanslag niet.

Op de beelden is te zien dat de schutters in een rode auto achter de witte auto van de agent aanrijden in Culiacán, de hoofdstad van de Mexicaanse staat Sinaloa. Daarna rennen ze naar de auto van de 32-jarige Eduardo en openen het vuur. Al met al duurt het minder dan een halve minuut.

Politieagent betrokken bij arrestatie zoon El Chapo vermoord

Op een parkeerplaats van een winkelcentrum in het Mexicaanse Culiacán is hij met 150 kogels doorzeefd. De zoon werd op 17 oktober opgepakt. Daarop volgde een golf van geweld. Daarom werd hij snel weer vrijgelaten.

Arrestatie

Volgens lokale media was de agent betrokken bij de arrestatie van de zoon van El Chapo, op 17 oktober. Toen werd Ovidio Guzmán López korte tijd door speciale eenheden vastgehouden in een huis in de Culiacán.

De arrestatie veroorzaakte een golf van geweld in de plaats. Ook was er een uitbraak van gevangenen. Gewapende bendeleden omsingelden daarop het huis en er ontstond een dreigende situatie. Uiteindelijk werd de zoon van El Chapo vrijgelaten.

Er brak daarna flinke kritiek uit op de regering, die zwak zou hebben gereageerd door de zoon van El Chapo los te laten. Volgens de Mexicaanse president was het de juiste beslissing en werd daarmee een bloedbad voorkomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Narcos in real life: zoon El Chapo alweer ontsnapt na arrestatie

Ontsnappingen

Vader Guzmán kreeg wereldwijde bekendheid na zijn ontsnappingen uit onder meer een van Mexico's best beveiligde gevangenissen. De drugsbaron zit momenteel een levenslange gevangenisstraf uit in de Verenigde Staten, voor moord, drugssmokkel en witwassen.

Van zijn beruchte bende, het kartel van Sinaloa, is volgens waarnemers nog slechts een van de drie oorspronkelijke leiders actief, de 71-jarige Ismael Zambada García. Hij staat nog steeds aan de leiding. Maar na een interne machtsstrijd zijn de zonen van El Chapo, de Chapitos, boven komen drijven als machtige figuren binnen het Sinaloakartel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Slagveld in Mexico na arrestatie zoon El Chapo

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore