Ontslagen

Vrouw die middelvinger opstak naar Trump en baan verloor, wint lokale verkiezing

06 november 2019 16:54 Aangepast: 06 november 2019 17:08
Beeld © AFP

Juli Briskman, de vrouw die in 2017 beroemd werd omdat ze al fietsend een middelvinger opstak naar de presidentiële colonne van Trump en daardoor haar baan verloor, heeft de lokale verkiezingen voor een politieke functie in de staat Virginia gewonnen.

De 50-jarige Briskman was aan het fietsen toen de president en zijn gevolg langsreed. Ze stak haar middelvinger op en daar maakte de fotograaf van het Witte Huis een foto van. Die ging viral en werd ook door Briskman zelf op haar Facebook en Twitter-account geplaatst.

Ontslagen

Dat laatste kostte haar uiteindelijk haar baan: haar werkgever stuurde haar weg omdat het werknemers niet is toegestaan om obscene of ontuchtige afbeeldingen op sociale media te plaatsen. Volgens het bedrijf viel het tonen van haar middelvinger onder de categorie 'obsceen'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrouw die werd ontslagen na middelvinger voor Trump haalt ton op

Ondanks haar ontslag hoefde ze niet op een houtje te bijten: via een crowdfundactie werd door sympathisanten besloten geld voor haar in te zamelen, zodat ze wel al haar rekeningen kon blijven betalen. Daarmee werd ruim een ton opgehaald.

Republikein

Onlangs besloot ze zich namens de Democratische partij verkiesbaar te stellen voor het het regionaal bestuur van Virginia. Deze week bleek dat ze gewonnen had: met 52 procent van de stemmen versloeg ze haar zittende Republikeinse tegenstander.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ex-ambassadeur VS doet boekje open over Trump

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore