Van Chili naar Madrid

Greta Thunberg krijgt lift van Spanje na roep om hulp

02 november 2019 15:35 Aangepast: 02 november 2019 15:40
Greta Thunberg tijdens de Youth Climate Strike in Los Angeles van 1 november 2019. Beeld © AFP

Klimaatactiviste Greta Thunberg krijgt hulp van Spanje om de oceaan over te steken. Thunberg wil niet vliegen en zit aan de verkeerde kant van de wereld, nu de klimaattop verplaatst is van Chili naar Madrid.

"Beste Greta, het zou fijn zijn om je hier in Madrid te hebben", schrijft de Spaanse milieuminister Teresa Ribera in een tweet. Ze reageert daarmee op een oproep van Thunberg. Die dreigde de klimaattop COP25 in Madrid te moeten missen.

COP25 zou begin volgende maand gehouden worden in Chili. Dat kwam goed uit: de 16-jarige Zweedse was al met een zeilboot naar Amerika gegaan om bij de VN te spreken. Maar door aanhoudende protesten, werd de klimaattop verplaatst.

Verkeerde kant

"Blijkbaar ben ik de halve wereld over gereisd, maar dan wel de verkeerde kant op", schrijft Thunberg in een bericht op Instagram. "Nu moet ik een manier vinden om de Atlantische Oceaan over te steken. Als iemand kan helpen, graag!"

De jonge klimaatactiviste krijgt nu dus hulp. Hoe Spanje haar de oceaan over gaat krijgen, is onduidelijk. Om het klimaat te sparen, wil Thunberg niet vliegen.

In de Verenigde Staten heeft de jonge activiste niet alleen de algemene vergadering van de VN toegesproken. Ze ontmoette ook talloze sterren. Gisteren deelde Leonardo DiCaprio nog een foto van hen samen. "Greta is de leider van onze tijd geworden", schreef hij erbij. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Leonardo DiCaprio treft klimaatactiviste Greta Thunberg

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore