'Uit het niets aangevallen'

Nederlandse man (69) sterft, vrouw (51) zwaargewond na bijenaanval Tanzania

02 november 2019 10:41 Aangepast: 02 november 2019 11:29
Beeld © iStock

Het slachtoffer dat gisteren in Tanzania om het leven kwam door een bijenaanval is een man van 69 jaar. Een 51-jarige vrouw ligt zwaargewond in een ziekenhuis in Dar es Salaam. Zij komen beiden uit Nederland.

De twee slachtoffers maakten deel uit van een groep van twintig toeristen die op wildsafari waren met reisorganisatie Sawadee. De groep was was woensdag in het natuurreservaat Selous toen ze, schijnbaar uit het niets, plotseling door de bijen werden aangevallen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlandse toerist omgekomen na bijenaanval in Tanzania

"De toestand van de 51-jarige vrouw is kritiek. Er wordt vandaag besloten of ze geopereerd moet worden", meldt een woordvoerder van Sawadee.

Twee anderen lagen ook in het ziekenhuis, zij zijn vandaag uit het ziekenhuis ontslagen maar hebben nog wel last van hun verwondingen.

Getraumatiseerd

"Twee deelnemers aan de reis vliegen zaterdag vervroegd naar Nederland. Ze zijn getraumatiseerd door de gebeurtenis. De anderen keren volgens plan zondag terug."

Ze worden volgens hem ondertussen bijgestaan door hulporganisatie SOS International en een medewerker van Sawadee die naar Tanzania is gekomen. "We gaan met onze lokale agent overleggen of dit een incident was of dat we de route van de reis moeten aanpassen", aldus de woordvoerder.

Agressieve bij

De komende tijd wordt onderzocht wat er precies gebeurd is en welke bijensoort de groep heeft aangevallen. Volgens de woordvoerder van Sawadee gaat het mogelijk om de Afrikaanse honingbij, die bekend staat als ' zeer agressief'. "Deze bij doet alles om zijn territorium te bewaken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Survivalexpert Bear Grylls op randje van de dood na bijensteek

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore