Lange wachtrij

Thaise grot anderhalf jaar na reddingsoperatie voetballers weer open

01 november 2019 22:04 Aangepast: 01 november 2019 22:05
De rij met wachtende toeristen, die na anderhalf jaar de grot mogen bezoeken. Beeld © EPA

Onder grote belangstelling is de Tham Luang-grot in Thailand weer geopend voor het publiek. Anderhalf jaar na de spectaculaire reddingsoperatie van twaalf Thaise voetballertjes mochten de eerste toeristen weer naar binnen.

Er kwamen ongeveer 2000 belangstellenden op de heropening af, meldt de BBC. Zij hoopten tot de eerste geluksvogels te behoren. Medewerkers van de grot lieten maar twintig bezoekers tegelijk naar binnen gaan.

Reddingsoperatie

De Tham Luang-grot werd anderhalf jaar geleden wereldnieuws toen twaalf jeugdige Thaise voetballers met hun coach diep in de grot kwamen vast te zitten. Het team was gaan wandelen, maar toen het enorm begon te regenen en de grot vol water liep, konden ze niet meer weg. Na zeventien dagen slaagde een reddingsteam van 90 duikers erin de jongens te bevrijden. Eén van de reddingswerkers kwam daarbij om het leven.

Momenteel is alleen de eerste kamer van de grot geopend. De twaalf tieners en hun 25-jarige trainer zaten in een veel dieper gelegen kamer vast. Sinds de reddingsoperatie hebben meer dan een miljoen mensen de grot bezocht om de plek te bekijken waar het drama zich had afgespeeld, maar niemand van hen mocht naar binnen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Thaise voetballertjes in één klap rijk door film van grotdrama

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore