Reed 20 minuten door

Dodelijke brand in trein Pakistan: noodrem deed het waarschijnlijk niet

01 november 2019 11:34 Aangepast: 01 november 2019 11:39
Er kwamen 74 mensen om het leven bij de brand. Beeld © Getty Images

De noodrem van de Pakistaanse trein die gisteren in brand vloog, deed het waarschijnlijk niet. Dat zeggen overlevenden tegen het Britse Sky News. De trein reed, toen hij al in brand stond, nog zo'n twintig minuten door ondanks dat er aan de rem werd getrokken. Bij de brand kwamen 74 mensen om het leven.

Het ongeluk gebeurde bij de stad Rahim Yar Khan in de deelstaat Punjab. De trein vloog daar in brand toen een gasfles van een kookstel ontplofte. Het vuur verspreidde zich daarna snel en legde drie wagons in de as.

Veel mensen kwamen om toen zij van de rijdende trein sprongen om zichzelf te redden. Naast de doden raakten 43 mensen gewond, elf personen liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Trein remde maar niet

Overlevenden vertellen nu dat ze tijdens de brand meerdere keren aan de noodrem hebben getrokken, maar dat er niets gebeurde. Daarnaast heeft een woordvoerder van de spoorwegen gezegd dat de lichamen over zo'n anderhalve kilometer verspreid lagen.

De Pakistaanse premier Imran Khan heeft daarom een groot onderzoek aangekondigd naar onder meer het remsysteem van de trein.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Kookstelletje reiziger ontploft: tientallen doden bij treinbrand Pakistan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore