Ga naar de inhoud
Niet langer in Trump Tower

Trump verhuist naar Florida: 'Erg slecht behandeld in New York'

De woning van Trump in Mar-a-Lago in Palm Beach, Florida. Beeld © AFP

De Amerikaanse president zal niet langer in de Trump Tower in New York wonen. In plaats daarvan verhuist hij naar Florida. "Hoewel ik ieder jaar miljoenen dollars belasting betaal, ben ik erg slecht behandeld door politici in New York."

De president maakte zijn verhuizing bekend via Twitter. Zijn nieuwe adres: Palm Beach, Florida. Zijn vrouw Melania verhuist ook mee.  

Hele leven in New York

Trump woonde zijn hele leven al in New York. Op Twitter laat hij weten dat hij 'het haat dit besluit te moeten nemen'. Ook zegt hij dat 'New York altijd een plekje in zijn hart zal houden'.

De president reageert met de tweets mogelijk op berichtgeving van de New York Times. De krant ontdekte dat Trump vorige maand op documenten zijn verblijfplaats al veranderde. Hij vulde niet Manhatten in, maar gaf aan al in Florida te wonen. Zijn vrouw Melania deed hetzelfde.

Gunstige belastingregelingen in Florida

De democratische gouverneur Andrew Cuomo van de staat New York treurt in ieder geval niet om het vertrek van Trump. "Opgeruimd staat netjes. Alsof Trump hier überhaupt belasting betaalde. Jullie mogen hem hebben, Florida."

Volgens Amerikaanse media verhuist de president mogelijk vanwege de gunstige belastingregelingen in Florida.

'Foto
Lees ook:
'Foto die Trump twitterde van huldiging hond is nep'