Boeing 737 NG

Luchtvaartmaatschappij Qantas: 'Drie Boeings met scheurtjes in vleugel'

01 november 2019 02:38 Aangepast: 01 november 2019 06:59
Een Boeing 737-800 van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas. Beeld © EPA

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft drie Boeing 737 NG-toestellen gevonden met scheurtjes in de vleugel. De toestellen hadden zo'n 27.000 vluchten gemaakt. De maatschappij houdt de drie toestellen aan de grond.

Gisteren werd duidelijk dat wereldwijd al vijftig toestellen met scheurtjes aan de grond worden gehouden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Weer veiligheidszorgen bij Boeing: 50 vliegtuigen aan de grond

Meer dan 27.000 vluchten

Het probleem werd begin oktober al door Boeing geconstateerd. De scheurtjes zouden te vinden zijn op de 'pickle fork', het verbindingsgedeelte tussen de vleugel en de romp.

Daarom werd besloten dat alle toestellen die meer dan 27.000 vluchten hebben gemaakt, uit voorzorg gecontroleerd moeten worden. Toestellen die tussen de 22.600 en 26.999 vluchten hebben gemaakt, mogen nog maximaal duizend vluchten maken voordat ze worden gecontroleerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geplaagde 737 MAX blijft Boeing hard in de portemonnee raken

Veiligheid niet direct in gevaar

De Australische luchtvaartmaatschappij controleerde uit voorzorg alvast alle Boeing 737 NG's die meer dan 22.600 vluchten hebben gemaakt. Dat waren er 33. Het bedrijf meldde vanmorgen dat bij die versnelde routinecontrole drie toestellen met scheurtjes zijn gevonden.

Die toestellen worden door de luchtvaartmaatschappij aan de grond gehouden. Volgens Qantas brengen de scheurtjes de veiligheid niet direct in gevaar. Wel moeten aangetroffen scheurtjes gerepareerd worden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore