Zeker twee doden

Tientallen glazen bruggen in China gesloten na reeks ongelukken

31 oktober 2019 09:53 Aangepast: 31 oktober 2019 10:14
Dit is de langste glazen brug ter wereld. Beeld © Getty Images

Een provincie in China heeft alle 32 glazen bruggen, glijbanen en uitkijktorens gesloten vanwege veiligheidscontroles die moeten worden uitgevoerd. Er zouden al meerdere ongelukken gebeurd zijn, waarbij zeker twee toeristen zijn overleden.

De bruggen en uitkijktorens die gesloten zijn, staan in de provincie Hebei en trekken jaarlijks duizenden toeristen. Vooral de Hongyagu-brug, die in 2016 opende, is populair. Die brug is met een lengte van 488 meter de langste glazen brug ter wereld. Hij hangt op 218 meter hoogte tussen twee kliffen in.

Toeristische trekpleister

Bij de opening van de brug werd gezegd dat de brug zo'n drieduizend mensen tegelijk kan tillen, maar al snel werd dat aantal teruggeschroefd naar een paar honderd mensen per keer.

In heel China staan naar schatting zo'n 2300 glazen toeristische attracties, maar ze zijn dus niet allemaal veilig. Eerder dit jaar zou er een toerist zijn gestorven in de provincie Guangxi nadat hij door de vangrail was geschoten toen hij van een glazen glijbaan gleed. Die was extra glad geworden door hevige regenval, maar toeristen konden er toch vanaf glijden.

Gewonden

Nog eens zes anderen raakten die dag gewond. In 2017 overleed er ook al een toerist, toen gebeurde er een ongeluk op een glazen brug.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Paniek: glazen brug China breekt op kilometer hoogte

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore