Steeds meer arrestaties

Familie slachtoffers: 'Ramptruck maakte deel uit van konvooi'

26 oktober 2019 18:24 Aangepast: 26 oktober 2019 19:33
De ouders van de Vietnamese Pham Thi Tra My. De ouders geloven dat hun dochter een van de slachtoffers is. Beeld © EPA

De vrachtwagen waarin afgelopen week bij het Britse Essex 39 migranten dood werden aangetroffen, maakte deel uit van een konvooi van drie vrachtwagens. Dat zeggen familieleden van de slachtoffers. Een groot deel van de slachtoffers zijn Vietnamezen.

De zender Sky News sprak met familieleden van de mogelijke slachtoffers. De familieleden geloven dat hun geliefden allemaal met vrachtwagens naar het Verenigd Koninkrijk werden gebracht voor een beter leven. 

Meerdere trucks

Ze denken dat twee trucks hun eindbestemming hebben gehaald. Maar de derde, waarin de slachtoffers zaten, werd op een onbekende locatie vertraagd.

De uiteindelijke bestemmingen van de twee andere trucks zijn niet bekend. Sky News zegt de verhalen niet te kunnen verifiëren.

Steeds meer arrestaties

Afgelopen woensdag werd de ramptruck gevonden. Ondertussen zijn er vijf arrestaties verricht. Ook de chauffeur van de truck, de 25-jarige Mo Robinson uit Noord-Ierland- zit nog altijd vast.

Hij wordt verdacht van moord.

Vijfde verdachte aangehouden

De politie heeft vanmorgen een vijfde verdachte aangehouden. De Noord-Ier werd gearresteerd toen hij van een veerboot in Dublin kwam, aldus Britse media.

De politie had al vier mensen aangehouden in verband met de zaak. De baas van een transportbedrijf en zijn vrouw werden vrijdag opgepakt. Zij waren de laatst bekende eigenaars van de vrachtwagen met de 39 dode migranten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Inzittende koeltruck stuurde noodkreten via telefoon: 'Mam, ik kan niet meer ademen'

Misschien toch geen Chinezen

De Britse politie had eerder gezegd dat alle slachtoffers Chinezen zijn. Maar daar wordt nu voorzichtig van teruggekomen.

Veel van de 39 slachtoffers die zijn gevonden in de koeltruck in Engeland zijn mogelijk Vietnamezen. De politie heeft vanmiddag een oproep gedaan aan de Vietnamese gemeenschap om het te melden als ze een geliefde missen.

Vrachtwagendrama: 'Ik heb niets van mijn zoon gehoord'

Tientallen Vietnamese families vermoeden dat hun zoon, dochter, broer of zus is omgekomen bij het vrachtwagendrama in Engeland.

Tussen 15 en 45 jaar

Een Vietnamese website heeft de Britse politie twintig foto's gestuurd van mensen van wie niets meer is gehoord sinds 39 mensen dood zijn aangetroffen in een vrachtwagen in Essex. 

De site Viethome meldde dat verontruste familieleden van vermisten de foto's hebben verstrekt, aldus de zender Sky News. De vermisten zijn tussen de 15 en 45 jaar oud.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore