Per helikopter

Honderden campinggasten Zuid-Frankrijk geëvacueerd door noodweer

24 oktober 2019 00:16 Aangepast: 24 oktober 2019 07:20
Ook in het noordoosten van Spanje zijn heftige overstromingen, zoals hier in Montblanc, Catalonië. Beeld © EPA

Het zuiden van Frankrijk wordt geteisterd door flinke onweersbuien met zware regen en hagel. Daarom zijn al meer dan duizend mensen in veiligheid gebracht, onder wie veel campinggasten. Sommigen werden gered door helikopters.

Wie de herfstvakantie momenteel in het zuiden van Frankrijk doorbrengt, krijgt te maken met flinke overstromingen en indrukwekkende onweersbuien. Straten en wijken aan de Franse zuidkust zijn ondergelopen, met name rondom de kustplaatsen Nice en Montpellier.

Veel campinggasten

In sommige plaatsen viel in de afgelopen 24 uur zelfs meer dan 200 millimeter regen. Dat zorgde overal voor flinke problemen. Er verblijven momenteel veel campinggasten in het gebied, al zeker vijfhonderd zijn geëvacueerd. Volgens de Franse autoriteiten moesten 38 mensen door een helikopter worden gered. Het is niet duidelijk of er ook gewonden zijn. 

Noordoost-Spanje

Het treinverkeer in het zuiden van Frankrijk is grotendeels stilgelegd, omdat delen van het spoor wegspoelden. Ook de hogesnelheidstrein tussen Frankrijk en Barcelona rijdt voorlopig niet.

Ook in het noordoosten van Spanje heeft het noodweer voor hevige overstromingen gezorgd. Hierbij is zeker één man om het leven gekomen. Vier anderen worden nog vermist. Bijna 25 duizend huishoudens kwamen zonder stroom te zitten. Wegen zijn afgesloten en ook scholen zijn dicht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore