Overal urine

Politie in VS haalt drie kinderen uit woning met 245 verwaarloosde huisdieren

22 oktober 2019 19:35 Aangepast: 22 oktober 2019 22:55
In het huis werden onder meer vier vermagerde honden gevonden. Beeld © City Of Edgewater Police Department

De politie heeft in het Amerikaanse Edgewater drie kinderen uit een huis gehaald omdat zij in erbarmelijke omstandigheden samenleefden met 245 dieren. De beesten waren zwaar verwaarloosd en uitgedroogd toen agenten het huis binnenvielen.

De politie kreeg een melding binnen van de vader van de kinderen. Hij wilde zijn dochters van 7, 9 en 10 jaar uit het huis halen nadat hij zijn relatie met de moeder van de kinderen had verbroken. Toen zij dat niet toeliet, werd de politie gebeld.

Urinelucht

Agenten vielen de woning zondag binnen, schrijft de politie op Facebook. Op de parkeerplaats kwam hen al een 'zeer onaangename lucht' tegemoet, meldt The Washington Post.

In het huis lag overal urine. In het huis lag overal urine.

Het rook vooral naar de ontlasting van de vele huisdieren die in het huis rondliepen.

Sommige dieren al overleden

Agenten vonden vier honden, twee katten, tien cavia's, twaalf konijnen, vier hamsters, tien suikereekhoorns, veertien vogels, twee gekko's, een schildpad, een egel, zeven hagedissen, 95 muizen, zestig volwassen ratten en 23 babyratten. Daarnaast lagen er nog meerdere dode dieren in het huis.

Deze video maakte de agent in de woning

Het hele huis lag vol met urine

"Alle dieren verkeerden in een slechte staat", zei een medewerker van het dierenasiel die de dieren heeft opgevangen. De beesten lagen in hun eigen ontlasting en leken allemaal onder de vlooien te zitten. Sommigen leken ook schurft te hebben.

Kinder- en dierenmishandeling

De kinderen zijn uit huis geplaatst en hun vader en moeder zijn gearresteerd, samen met een andere vrouw die in het huis woonde. Ze zijn aangeklaagd voor onder meer van kinder- en dierenmishandeling.

Zo zag de slaapkamer in het huis eruit. Zo zag de slaapkamer in het huis eruit.
Dit was de binnenkant van de koelkast in het huis. Dit was de binnenkant van de koelkast in het huis.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore