Monument voor slachtoffers

Tot 378 jaar straf mogelijk voor doodrijden zeven motorrijders in VS

22 oktober 2019 01:15 Aangepast: 22 oktober 2019 06:35
Nabestaanden van de slachtoffers zoeken troost bij elkaar. Beeld © WMUR

Een 23-jarige automobilist uit de Amerikaanse staat Massachusetts kan een flinke celstraf krijgen. Hij reed in juni een groep motorrijders aan, zeven van hen kwamen om het leven.

Tegen de automobilist, Volodymyr Zhukovskyy, liggen 23 aanklachten. Hij wordt onder meer verdacht van roekeloos rijden en rijden onder invloed van drugs. In totaal kan zijn straf oplopen tot 378 jaar, als hij op alle punten schuldig wordt bevonden.

Over de middenstreep

Zhukovskyy zit sinds 21 juni, de dag van het ongeluk, in de cel. Hij heeft altijd verklaard onschuldig te zijn. Uit bloedonderzoek zou blijken dat hij onder invloed was van een of meerdere drugs, waarmee hij niet veilig achter het stuur kon zitten.

Bij het ongeluk reed Zhukovskyy over de middenstreep en hij kwam op de andere baan terecht. Daar reed hij de motorrijders aan. De verdachte heeft altijd gezegd dat hij wat te drinken probeerde te pakken en daarom op de andere rijbaan terechtkwam.

Een deel van het monument voor de slachtoffers. Een deel van het monument voor de slachtoffers.

Monument voor slachtoffers

Vrienden, familie en clubgenoten van de zeven omgekomen motorrijders hebben een monument voor hen opgericht in de plaats waar het ongeluk gebeurde. Het monument weegt meer dan 1800 kilo en bestaat uit vijf motoren. Die staan voor de motoren die bij het ongeluk betrokken waren.

"We wilden iets speciaal, iets anders, iets unieks", zegt de president van de motorclub waar de slachtoffers lid van waren. "Het moest iets zijn waar mensen langs kunnen rijden en kippenvel van kunnen krijgen. Dat is precies wat dit monument doet."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore