19 uur en 16 minuten

Van New York naar Sydney zonder tussenstop: langste lijnvlucht ooit volbracht

20 oktober 2019 08:27 Aangepast: 20 oktober 2019 09:33
Piloten Sean Golding en Jeremy Sutherland in de cockpit van de Boeing 787 Dreamliner. Beeld © AFP

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft de langste lijnvlucht ooit volbracht. In 19 uur en 16 minuten vloog een Boeing 787-9 Dreamliner van New York naar Sydney, een afstand van 16.200 kilometer.

Om de testvlucht goed te laten verlopen, waren er maar 50 mensen aan boord: 40 passagiers en 10 bemanningsleden. Ook was het aantal koffers beperkt.

2022

Qantas hoopt in 2022 rechtstreekse passagiersvluchten op te starten tussen New York en Sydney, en Londen en Sydney.

Passagiers en bemanningsleden doen oefeningen tijdens de lange vlucht. Passagiers en bemanningsleden doen oefeningen tijdens de lange vlucht.

Om zo'n lange reis zo comfortabel mogelijk te maken, werd de gezondheid van zowel de piloten als de passagiers in de gaten gehouden.

Passagiers en bemanningsleden deden oefeningen tijdens de lange vlucht. Ook werd op een gegeven moment de Macarena ingezet.

Bijzondere nachtvlucht

Het ging om een nachtvlucht, het vliegtuig vloog dus alleen in het donker. Normaal begint een nachtvlucht met het serveren van avondeten en gaan daarna de lichten uit. Bij deze bijzondere vlucht werd begonnen met een lunch en bleven de lichten nog zes uur aan. Zo kon de bemanning alvast wennen aan de tijd in Australië.

De langste directe lijnvlucht is momenteel in handen van Singapore Airlines. De vlucht tussen Singapore en Newark (vlak bij New York) duurt 18,5 uur.

De route op de website Flightradar24.com De route op de website Flightradar24.com

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van