Gevlucht

Kat beschuldigd van drugssmokkel in Russische gevangenis

17 oktober 2019 12:55 Aangepast: 17 oktober 2019 12:56
De kat die wordt verdacht van drugssmokkel

Criminelen proberen op allerlei manieren drugs, telefoons of wapens de gevangenis in te smokkelen. Maar in een gevangenis in Rusland is wel een heel creatieve manier gebruikt om aan drugs te komen.

Een plaatselijke rechtbank in Novomoskovsk, een stad ten zuiden van Moskou, doet onderzoek naar een zaak waarin een kat zou zijn gebruikt om drugs de gevangenis in te smokkelen, schrijft het Russische dagblad Kommersant.  

Speciale halsband

Drie anonieme getuigen hebben verklaard dat een van de gevangenen een speciale halsband bij de kat had aangebracht. In de halsband zat een geheim compartiment waarin de drugs werd verstopt. De kat zou door een gat in het hek het gevangenisterrein op zijn gelopen.

Naar aanleiding van de beschuldigingen werd de kat 'aangehouden' en overgeplaatst naar een woonboerderij. De advocaat van de verdachte wilde na de 'aanhouding' onderzoeken of de kat echt in staat zou zijn om een drugspakketje te vervoeren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Spaanse politie arresteert smokkelaar met halve kilo coke op zijn hoofd

Maar toen hij bij de woonboerderij kwam, bleek het beest te zijn verdwenen. De advocaat kreeg te horen dat de kat was weggejaagd door honden. Volgens de advocaat kan dit grote gevolgen hebben voor de zaak, omdat het belangrijkste bewijs nu ontbreekt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore