Ga naar de inhoud
Dagen in coma

Bokser Day overlijdt na knock-outklappen op zijn hoofd

De Amerikaan Patrick Day werd per brancard afgevoerd naar het ziekenhuis van Chicago, waar hij een spoedoperatie onderging aan zijn hersenen. Day overleed gisteren, nadat hij een paar dagen in coma had gelegen. Beeld © AFP

De Amerikaanse bokser Patrick Day is overleden aan de gevolgen van de klappen die hij zaterdag tijdens een partij opliep. 

De 27-jarige Day ging knock-out in zijn partij in het superweltergewicht tegen landgenoot Charles Conwell. Day bleef op het canvas liggen nadat hij twee keer vol op zijn hoofd was geraakt.

Dagen in coma

De Amerikaan werd per brancard afgevoerd naar het ziekenhuis van Chicago, waar hij een spoedoperatie onderging aan zijn hersenen. Day overleed gisteren, nadat hij een paar dagen in coma had gelegen.

Alweer
Lees meer:
Alweer een bokser overleden, wat is er aan de hand?

"Hij was omringd door zijn familie, goede vrienden en wat leden van zijn boksteam, inclusief zijn mentor, vriend en trainer Joe Higgins", meldt promotor Lou DiBella.

'Maak boksen veiliger'

Hij riep tevens op om boksen veiliger te maken. "Het antwoord op de vraag hoe dat kan, is niet direct beschikbaar. Maar het is wel tijd voor actie. We moeten boksen veiliger maken. Zo kunnen we 'Pat' Day eren."

Russische
Lees meer
Russische bokser Maksim Dadasjev (28) overleden na gevecht

In juli overleden twee boksers, de Rus Maksim Dadasjev en de Argentijn Hugo Santillan, kort na elkaar aan de gevolgen van de zware klappen die ze hadden moeten incasseren in een gevecht.