Extinction Rebellion

Londense politie treedt hard op tegen klimaatactivisten

15 oktober 2019 09:30 Aangepast: 15 oktober 2019 10:09
Agenten verwijderen een klimaatactivist van Extinction Rebellion bij een demonstratie in het financiële district in Londen. Beeld © Getty

De Londense politie gaat harder optreden tegen klimaatactivisten van de actiegroep Extinction Rebellion. Als ze de straat op gaan, kunnen ze worden opgepakt.

De maatregelen volgen na een week van confrontaties tussen betogers en agenten, waarbij volgens de politie ruim 1400 mensen zijn opgepakt. "Elke bijeenkomst die in verband staat met de opstand van Extinction Rebellion in Londen moet worden gestaakt", zegt de politie volgens verschillende media.

Trafalgar Square

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion gaan in de hele wereld de straat op voor een beter klimaatbeleid. Ze eisen dat regeringen meer doen aan klimaatproblemen. Gisteravond werd in Londen nog gedemonstreerd op Trafalgar Square.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Getraind en gepassioneerd: hoe Extinction Rebellion strijdt voor het klimaat

De actiegroep zelf noemt het besluit van de politie een schande. "De klimaatproblemen en de ecologische noodsituatie gaan niet weg. Wij blijven resoluut in het onder ogen zien van deze problemen en dringen er bij de regering op aan dat ook te doen."

Ook in Nederland wordt gedemonstreerd door de actiegroep. Zondag werden activisten verwijderd van de Blauwbrug in Amsterdam, waar ze de doorgang blokkeerden. 130 mensen werden daarbij opgepakt.

Politie haalt demonstranten van brug

De Blauwbrug in Amsterdam werd zondag door een paar honderd activisten van de klimaatgroep Extinction Rebellion geblokkeerd. Aanvankelijk heeft de politie demonstranten gearresteerd maar het werden er zoveel dat is overgegaan op verplaatsing.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore