200 graden

Half jaar cel en boete voor man die kat Sprotje in oven stopte

14 oktober 2019 16:48 Aangepast: 14 oktober 2019 16:58
Beeld © Facebook Dierenartsen Overleie

De man die de kat Sprotje vorig jaar schopte en in een hete oven stopte, moet een half jaar de cel in. Ook krijgt hij een boete van 4000 euro en mag hij de rest van zijn leven geen dieren meer houden.

Dat heeft de rechter in het Belgische Ieperen bepaald. Hij noemde het gedrag van de veroordeelde, A.P., 'ernstig en onaanvaardbaar', meldt de Belgische site Het Nieuwsblad. "Dit is barbaars gedrag van een dierenbeul, die geen schuldbesef of betuiging van spijt toont." 

Onder de douche

Volgens de rechter was Sprotje een van de katten die was achtergelaten door een vorige huurder van het appartement waar P. woonde. Op de bewuste avond zou Sprotje gemiauwd hebben, waarna P. het dier schopte en in de oven stopte. Hij zou onder invloed van alcohol geweest zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dierenbeul stopt kat Sprotje kwartier in gloeiend hete oven

Een andere aanwezige haalde de kat uiteindelijk uit de oven en zette het dier onder de douche. Pas na een week brachten ze Sprotje naar de dierenarts.

De mishandeling leidde in juni vorig jaar tot grote verontwaardiging, toen de dierenartsen die Sprotje opvingen, het verhaal op Facebook deelden.

Brandwonden en bloedingen

"Pure horror die ons hart voor dieren doet bloeden", schreven zij destijds. Sprotje had door de mishandelingen interne bloedingen opgelopen en zware brandwonden onder haar pootjes en aan één kant van haar lijf.

In eerste instantie leek het erop dat ze de kat moesten laten inslapen, maar uiteindelijk konden de dierenartsen haar toch beter maken. De kosten voor die behandeling werden betaald door een speciale crowdfundactie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Belg die kat Sprotje in oven stopte wordt aangeklaagd: 'Dit is een zieke geest'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore