'Omgebracht met steekwapen'

Beruchte Britse kindermisbruiker dood in cel gevonden

14 oktober 2019 15:15 Aangepast: 14 oktober 2019 15:23
Richard Huckle en een wijk in Kuala Lumpur (Maleisië) waar hij veel slachtoffertjes maakte. Beeld © AFP

Richard Huckle, één van de beruchtste kindermisbruikers uit de Britse geschiedenis, is dood gevonden in zijn cel. Hij zou met een geïmproviseerd steekwapen om het leven zijn gebracht.

Huckle was in 2016 veroordeeld tot 22 keer levenslang en verbleef in de gevangenis in het Britse Full Sutton. Hij vergreep zich tussen 2006 en 2014 aan kinderen van zes maanden tot twaalf jaar oud. De autoriteiten vonden op zijn computer foto's en video's van het misbruik. Ook werkte Huckle aan een soort pedofielenhandleiding, die op zijn laptop stond.

Scorebord

Hij legde destijds een bekentenis af. Huckle zou hebben toegeslagen in arme gemeenschappen in Maleisië. Daar vergreep hij zich volgens de aanklachten aan minstens 23 kinderen. De Britse politie arresteerde hem in 2014 toen hij aankwam op de Londense luchthaven Gatwick. Dat gebeurde na een tip van de Australische autoriteiten.

Het aantal slachtoffers van Huckle ligt vermoedelijk veel hoger dan enkele tientallen: het gaat mogelijk om ongeveer tweehonderd kinderen. Dat zou onder meer blijken uit een soort 'scorebord' waarop Huckle zichzelf punten gaf voor het misbruik.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Ergste pedofiel van Groot-Brittannië' krijgt 22 keer levenslang

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore