Al tien jaar penvrienden

Lorna (21) heeft penvriend in dodencel VS: elke week een brief

14 oktober 2019 20:08 Aangepast: 11 december 2019 08:38
Lorna met haar penvriend Bobby Lee Beeld © Facebook Lorna Fitzpatrick

Een penvriend hebben is niets geks. Maar een penvriend hebben die al 25 jaar in de cel zit en wacht op de doodstraf, dat is een ander verhaal. De Britse Lorna Fitzpatrick (21) gaat binnenkort voor de derde keer bij hem op bezoek in de dodencel in Amerika.

Op 11-jarige leeftijd kwam Fitzpatrick in contact met de toen 39-jarige Amerikaan Bobby Lee Hampton, vertelt ze in een interview met BBC. Fitzpatrick komt uit een katholieke familie. In de kerk ontstond het idee om brieven te schrijven naar iemand die in de dodencel zit. 

Veroordeeld voor moord

Dat doet ze nu dus al bijna tien jaar. Hampton, nu 49, werd in 1995 veroordeeld voor een moord op een medewerker van een slijterij die hij probeerde te overvallen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Penvrienden Lori en George ontmoeten elkaar na 42 jaar brieven schrijven

Fitzpatrick schrijft Hampton elke week. Ze vertelt hem over alles wat ze die week heeft meegemaakt. Hampton schrijft terug, en richtte zelfs een keer een brief aan haar vriend: “Je kunt maar beter goed voor haar zorgen, ik zit in de dodencel, dus ik ken mensen.” Fitzpatrick kon daar erg om lachen omdat ze wist dat hij het niet meende, maar haar vriend vond het iets minder grappig.

Derde bezoek

Binnenkort gaat Fitzpatrick voor de derde keer op bezoek bij Hampton. De eerste keer dat ze elkaar zagen, zat er nog een glasplaat tussen en moesten zij door een telefoon met elkaar praten. Deze keer mogen haar ouders en Fitzpatrick tegelijk met Hampton in dezelfde ruimte zijn. Ze mogen daar met elkaar eten, praten en zelfs een potje kaarten. Aan het begin en aan het eind van het bezoek is het zelfs mogelijk om elkaar nog een knuffel te geven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Toby (9) heeft penvrienden in alle landen ter wereld: 'Ik wil de wereld een stukje beter maken'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore