Banden met dader

Vijf arrestaties na moordpartij op hoofdbureau politie Parijs

14 oktober 2019 09:37 Aangepast: 14 oktober 2019 09:45
Speciale troepen van de Franse politie leggen een kordon rond het politiehoofdkwartier in Parijs. Beeld © AFP

De Franse politie heeft vijf mensen gearresteerd na de dodelijke steekpartij in het politiehoofdkwartier in Parijs. Het gaat volgens bronnen om personen die banden zouden hebben met de dader, die zelf is doodgeschoten.

De 45-jarige Mickaël H., een IT'er, doodde begin oktober vier mensen op het politiebureau waar hij werkte. Hij had zich ongeveer tien jaar geleden bekeerd tot de islam en zou steeds radicaler zijn geworden.

H. had contact met salafisten en vond dat in naam van de islam soms geweld mag worden gepleegd. Hij stuurde, kort voordat hij toesloeg, bovendien sms'jes met religieuze inhoud naar zijn vrouw. Daarin gebruikte hij herhaaldelijk de woorden 'Allahu akbar'.

Stemmen in hoofd

Zijn vrouw zou hebben verklaard dat haar man de avond voor de steekpartij 'ongewoon en geagiteerd gedrag' had vertoond. Hij zou 's nachts wakker zijn geschrokken en stemmen hebben gehoord.

Frankrijk is de afgelopen jaren herhaaldelijk opgeschrikt door bloedige aanslagen. De politie zou vijf verdachten vanochtend hebben gearresteerd in Val-d'Oise, een departement bij Parijs. Het is nog onduidelijk waar zij precies van worden verdacht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Steekpartij politiebureau Parijs wel degelijk terreuraanslag'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore