Extinction Rebellion

Londense politie arresteert meer dan 1300 klimaatactivisten

13 oktober 2019 16:05 Aangepast: 13 oktober 2019 16:06
Beeld © XrRebel / Twitter

Bij een protest van Extinction Rebellion in Londen zijn 1309 mensen opgepakt. Dat heeft de politie van de Britse hoofdstad laten weten. De groep, die actie eist tegen klimaatverandering, protesteert in verschillende steden.

Extinction Rebellion demonstreerde op Trafalgar Square in het centrum van de stad. Op sociale media delen deelnemers beelden van het protest. 

De Metropolitan Police laat weten dat de teller van het aantal arrestaties rond 12.00 uur op 1309 stond. De activisten laten zich vaak ook bewust arresteren. "Het is een erkenning dat jij je inzet en je lichaam in de strijd gooit", zeiden ze eerder tegen RTL Nieuws.

Gisteren was er ook een protest van Extinction Rebellion in Amsterdam. Leden van de actiegroep hadden de Blauwbrug in de hoofdstad urenlang geblokkeerd. Omdat ze weigerden te vertrekken, ging de politie over tot arrestaties.

Grote groep verplaatst

Daarbij werden 130 mensen opgepakt. Die zijn inmiddels weer op vrije voeten. Ze konden maximaal zes uur worden vastgehouden. De activisten krijgen volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie allemaal een boete van 380 euro.

Omdat de justitiële keten in Amsterdam opnieuw verstopt raakte door het grote aantal aanhoudingen, werd een grote groep van nog eens 250 activisten door de politie per bus afgevoerd en gedropt bij sportpark Melkweg in Amsterdam-Noord. Zij werden niet gearresteerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie breekt blokkade klimaatactivisten op, brug weer vrij

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore