Nog één vermiste

Tweede dode door ingestort hotel in New Orleans, zoekactie voorlopig gestaakt

13 oktober 2019 08:06 Aangepast: 13 oktober 2019 08:06
Een omstander kijkt naar de schade bij het Hard Rock Hotel. Beeld © AFP

Bij het instorten van het Hard Rock Hotel in de Amerikaanse stad New Orleans is een tweede dode gevallen. Er wordt ook nog een persoon vermist, maar de zoekactie is gestopt tot het weer licht wordt.

Een groot deel van het hotel, dat in de steigers stond, stortte gisteren in. Er waren op dat moment tientallen bouwvakkers aan het werk. Op beelden is te zien hoe een bouwvakker moet rennen voor zijn leven. 

De bovenste zes tot acht verdieping van het gebouw kwamen naar beneden. Daarbij zijn ongeveer 20 mensen gewond geraakt. Na de instorting werden meerdere mensen vermist. Twee van hen blijken het drama niet te hebben overleefd, één vermiste bleek in het ziekenhuis te liggen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gebouw Amerikaanse Hard Rock Hotel stort in, zeker één dode

Hulpdiensten zijn nog op zoek naar een persoon. De zoekactie ligt tijdelijk stil, omdat het donker is geworden en het gebouw niet veilig te betreden is. Volgens de brandweer is slechts een deel van het gebouw stabiel.

80 meter hoge kraan

Boven het Hard Rock Hotel hangt ook een ruim 80 meter hoge kraan, die volgens de brandweer ook niet veilig. Het gebouw zou verder kunnen instorten. Reddingsdiensten gaan proberen om zondagochtend (Amerikaanse tijd) verder te zoeken.

Tijdens de werkzaamheden was het hotel wel gewoon open en er verbleven gasten. "Ik hoorden een enorm kabaal. Het leek wel alsof er een vliegtuig neerstortte", vertelt een van hen. Een andere gast vertelt: "Ik wist niet wat er aan de hand was. We kregen te horen dat we weg moesten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore