Andere identiteit

Doorbraak na 8 jaar: Fransman gepakt voor moord op zijn gezin

11 oktober 2019 22:09 Aangepast: 12 oktober 2019 14:17
Xavier Dupont de Ligonnès werd al ruim 8 jaar gezocht. Beeld © AFP

Ruim acht jaar lang was er geen spoor van Xavier Dupont de Ligonnès te bekennen en was het één van de meest gezochte personen van Frankrijk. Tot vandaag. De Fransman, die verdacht wordt van het vermoorden van zijn familie, is gepakt op het vliegveld van Glasgow.

Update 12 oktober: Uit DNA-test zou blijken dat de opgepakte man toch niet Xavier Dupont de Ligonnès is. De opgepakte man kwam in beeld na een tip.

Sinds 4 april 2011 had niemand het gezin Dupont meer gezien. De luiken van het huis in Nantes bleven dicht, het gezin leek met de noorderzon vertrokken. De woning was keurig opgeruimd, kleding en koffers waren weg en ook de auto's van het gezin ontbraken. 

Lichamen onder het terras

Maar toen de politie onder het terras in hun tuin keek, vonden ze daar de lichamen van Agnès (49) en haar zonen Thomas (21), Arthur (18) en haar dochters Anne (16) en Benoît (13). Allen lichamen waren in stukken gehakt en ook de twee honden van het gezin waren gedood.

Voordat de lichamen werden gevonden, stuurde de man meerdere brieven naar familie en naar de school van twee van zijn kinderen. Hij schreef dat ze gedwongen waren te verhuizen.

Een jaar nadat de lichamen werden gevonden, werd een stille tocht georganiseerd in Nantes. Een jaar nadat de lichamen werden gevonden, werd een stille tocht georganiseerd in Nantes.

Al snel was vader Xavier hoofdverdachte in de zaak, maar de politie kon hem nergens meer vinden. De man zou een valse identiteit hebben aangenomen en ook zijn uiterlijk hebben laten veranderen.

Vingerafdruk 

Maar zijn vingerafdruk veranderde niet, en dat deed hem vandaag de das om. Op het vliegveld in Frankrijk - waar hij zijn vinger liet scannen - gingen de eerste alarmbellen af, maar hij werd uiteindelijk bij aankomst in Schotland aangehouden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Meer dan 60 kinderlichamen gevonden in uitvaartcentrum

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore