Schoolpleinregel

Britse school verbiedt ouders gebruik mobieltje: 'Kinderen genegeerd'

09 oktober 2019 02:49 Aangepast: 09 oktober 2019 09:31
Kinderen en ouders op een schoolplein in Nederland.

Het hoofd van een school in het Britse plaatsje Leigh had genoeg van alle ouders die bij het ophalen van hun kinderen alleen maar naar hun telefoon staren. Ze besloot het gebruik van mobieltjes op het schoolplein te verbieden.

"Het is hartverscheurend om de ouders op hun telefoons bezig te zien terwijl hun kinderen op hen af komen rennen", zegt Wendy Cathie van basisschool St Peter's in The Manchester Evening News. "Soms negeren ze hun kinderen bijna en zeggen ze niet eens even 'hallo', maar lopen ze gewoon weg."

Op de Facebookpagina van de school maakte Cathie haar maatregel bekend. "Hoeveel van jullie zijn te druk met jullie telefoon om aan je kind te vragen hoe zijn of haar dag was?", richt ze zich tot de ouders. "Of om ze een warme glimlach en een knuffel te geven? Ik denk dat we dat allemaal weleens vergeten zijn."

Het schoolplein in Leigh is voortaan een 'mobielvrije zone', verklaart Cathie. "Het is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind om als ouder te communiceren", zegt de directrice van de school waarop 410 kinderen zitten.

Positieve reacties

Cathie zegt vooral positieve reacties te krijgen van ouders. Eén keer heeft ze moeten ingrijpen toen een ouder zich niet aan de nieuwe regels hield. 'Oh, sorry', kreeg ze te horen voordat de man zijn mobiel opborg. Cathie: "Uiteindelijk is de school van ons, dus het zijn onze regels We vragen ouders vriendelijk om zich eraan te houden, en hopelijk komt de boodschap over."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hanneke is de leukste leerkracht van Nederland: 'Ontzettend trots'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore