'Ernstige bedreiging'

Greta Thunberg-pop opgehangen aan viaduct in Rome: 'Beschamend'

08 oktober 2019 14:09 Aangepast: 08 oktober 2019 14:28
Virginia Raggi, de burgemeester van Rome, postte deze foto van de Thunberg-pop op Twitter. Beeld © Twitter / @virginiaraggi

"Beschamend", zegt Virginia Raggi, de burgemeester van Rome. Inwoners van haar stad hebben een pop aan een viaduct gehangen die Greta Thunberg moet voorstellen, de 16-jarige Zweedse klimaatactiviste.

De politie onderzoekt de zaak. Burgemeester Raggi heeft, mede namens de inwoners van Rome, excuses aangeboden aan Thunberg en haar familie. Ze betuigt haar solidariteit: "Onze toewijding aan het klimaat zal niet ophouden."

Ernstige bedreiging

Op de pop met twee vlechten stonden de woorden 'Greta is uw god'. Van diverse kanten is geschokt op de actie gereageerd. De lokale autoriteiten vatten het op als ernstige bedreiging.

De verantwoordelijkheid voor het ophangen van de pop is opgeëist door een club die zich Heldere Geesten noemt, melden verschillende Italiaanse media.

Het is niet voor het eerst dat Greta Thunberg in Italië belachelijk wordt gemaakt. In mei maakten inwoners van Castellar al een pop van haar bij het vogelverschrikkersfestival. Het is niet voor het eerst dat Greta Thunberg in Italië belachelijk wordt gemaakt. In mei maakten inwoners van Castellar al een pop van haar bij het vogelverschrikkersfestival.

'Jullie komen er niet mee weg!'

Twee weken geleden sprak Greta Thunberg op de jaarlijkse VN-top in New York. Haar geëmotioneerde toespraak deed veel stof opwaaien.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarom roept dit meisje zoveel gemengde reacties op?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore