Ga naar de inhoud
RFID-chips te lezen?

Pokerwereld probeert mogelijke oplichter te ontmaskeren

Beeld © Stones Gambling Hall

Is er in de pokerwereld een nieuw fenomeen geboren, of is de Amerikaanse speler Mike Postle een ordinaire -maar heel goede- oplichter? Speelhal Stones Gambling Hall in Californië vermoedt het laatste, en zelfs de wereldtoppers bemoeien zich er nu mee.

Postle is een vaste speler in deze niet zo heel grote speelhal, waar zeker geen wereldtoppers aanschuiven, maar de partijen wel worden gelivestreamd. Er wordt daar niet gespeeld met inzetten van tienduizenden euro's, maar een maximale 'buy-in' van 550 dollar.

En toch is het Postle gelukt om in korte tijd bijna een kwart miljoen dollar bij elkaar te pokeren. Kenners die zich er nu mee bemoeien, zeggen dat dat tien keer zo veel is, als zelfs de beste spelers te wereld aan die tafels zouden kunnen winnen.

Livestreams terugkijken

De hele pokerwereld is nu de livestreams van zijn partijen aan het terugkijken. Pro's schuiven aan in poker-podcasts, vlogs en zelfs bij de grote Amerikaanse nieuwszenders en proberen te achterhalen wat er aan de hand is. Is de Messi van het poker opgestaan? 

Virus
Lees ook:
Virus kijkt in kaarten online pokerspeler

De pokergemeenschap lijkt het over één ding eens. Postle moet wel voorkennis hebben, dat kán niet anders gezien de onlogische keuzes die hij maakt en vervolgens wel wint. Tenminste... onlogisch als hij alleen zou weten welke kaarten hij zelf heeft. Als hij zou weten welke kaarten zijn tegenspelers hadden, zijn zijn keuzes opeens wel logisch. 

Geen bewijs

Bewijs dat hij zou valsspelen is er niet. En zelf ontkent hij alle aantijgingen. 

Maatregelen

Speelhal Gambling Hill vertrouwt het ook niet en neemt nu maatregelen. De verdenking is dat Postle op de een of andere manier de RFID-chips van de speelkaarten weet te lezen.

Om livestreams en televisieuitzendingen voor het publiek interessant te maken zijn alle speelkaarten namelijk voorzien van een onzichtbare chip, zodat kijkers wél kunnen zien wie welke kaarten heeft. Voorlopig wordt er alleen nog gepokerd met kaarten zonder chips en worden de wedstrijden niet meer uitgezonden.   

Alberto Stegeman wint 240.000 euro bij prestigieus pokertoernooi

04:24
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl