Succesvolle reanimatie

Bewakingscamera filmt hoe bliksem Amerikaan treft die honden uitlaat

05 oktober 2019 22:14 Aangepast: 06 oktober 2019 08:41
Het moment dat de man wordt geraakt.

Een geluk bij een ongeluk: een man die donderdag zijn honden uitliet in het Amerikaanse Houston, werd pal voor een dierenkliniek door de bliksem getroffen. Doordat de medewerkers van de kliniek meteen ingrepen, overleefde hij het voorval.

Op de video hieronder is te zien hoe Alex Coreas met zijn honden over het asfalt loopt. Als de bliksem hem treft, valt hij ogenblikkelijk voorover terwijl zijn honden vluchten. 

Hartmassage

Al snel komen de eerste hulpverleners vanuit het dierenziekenhuis aangerend. Eén van hen is bezig met reanimatie. Het tafereel in de stromende regen wordt verlicht door de koplampen van een onmiddellijk toegesnelde auto.

Eén van de medewerkers van het ziekenhuis vertelt aan de nieuwszender ABC hoe ze erheen rende zodra ze van een collega buiten had begrepen dat er assistentie nodig was bij de reanimatie. Volgens de vrouw ademde hij niet meer, waren zijn kleren verbrand en waren door de inslag zijn schoenen en sokken 'van zijn voeten geblazen'.

Honden teruggevonden

Toen hij na de succesvolle reanimatie bij bewustzijn kwam, vertelden ze hem wat er was gebeurd. Familie van de man zegt dat hij in een nabijgelegen ziekenhuis is opgenomen. Hij zou veel pijn hebben, maar de verwachting is dat hij er zonder kleerscheuren vanaf komt.

De honden van de man werden door de politie gevonden in de bosjes vlak bij de plaats van het ongeluk. Een plaatselijk radiostation meldt dat er een gapend gat zit in het asfalt op de plek waar de bliksem insloeg.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Heftig! Spelers worden geraakt door bliksem

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore