Verwerkingsproces

Amerikaanse doneert 33 liter moedermelk na overlijden baby

04 oktober 2019 06:54
De 22-jarige Alexis met de moedermelk.

Een Amerikaanse vrouw uit de staat South Dakota kolfde in zeven weken in totaal liefst 33 liter moedermelk, kort na het overlijden van haar baby. De vrouw wil de melk afstaan aan organisaties die te vroeg geboren baby's met aandoeningen helpen.

Het was een droom van de 22-jarige Alexis om haar baby borstvoeding te geven, maar tot haar grote verdriet kwam dat er nooit van. Voor de geboorte van haar dochter kwamen zij en haar man erachter dat de baby aan een ernstige hersenafwijking leed en geen kans had om te overleven. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vader worden en direct daarna aan het werk? 'Bij Daley Blind snap ik het wel'

Toch besloot het echtpaar de zwangerschap niet af te breken, omdat de twee hun baby naar eigen zeggen even in de armen wilden sluiten. Dat kon uiteindelijk maar een uur en tien minuten, waarna het kind overleed. De volgende dag begon Alexis met melk kolven, deels omdat het haar hielp in het verwerkingsproces.

Geschokt door hoeveelheid

"Ik was toch al van plan om de melk te gaan gebruiken, voor mijn baby", zegt ze tegen The Daily Mail. "In het begin was het heel emotioneel, stressvol en frustrerend. Na een paar weken werd het normaal. Ik herinnerde mezelf eraan waar ik het voor deed. Uiteindelijk was ik geschokt dat het zoveel melk was." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore