Conflict om geld

Nederlandse damploeg vastgehouden in Ivoorkust

04 oktober 2019 00:22
Een dampartij op het WK van vorig jaar.

De Nederlandse ploeg op het WK dammen in Ivoorkust is urenlang opgesloten geweest in het hotel waar alle deelnemende teams verbleven en de partijen werden gespeeld. Aanleiding was een conflict over geld tussen het hotel en het Ivoriaanse ministerie van Sport.

Het ministerie zou de rekening van het hotel niet hebben betaald, waarna het hotel de spelers verbood het resort te verlaten. Volgens bestuurslid Harry Otten van de werelddamfederatie FMJD had het hotel "gewapende politie opgeroepen en de poorten gesloten". Hij sprak van een "gijzeling" en "een meer dan schandalige toestand".

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dammer Boomstra slaat WK over

Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat de Nederlandse ambassadeur in Ivoorkust contact heeft gezocht met het ministerie van Sport. Dat zei zich niet bewust te zijn geweest dat de hotelrekening niet was voldaan. Hotel en ministerie gingen daarop in overleg.

Vandaag naar huis 

Na ruim 4,5 uur gingen de poorten weer open. De Nederlandse arbiter kon daarop vertrekken naar de luchthaven. De rest van het team, drie spelers en de coach, vertrekt vandaag naar huis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlander die vast zat in Egypte na twee weken weer vrij

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore