Dader doodgeschoten

Man steekt vier agenten dood in politiebureau Parijs

03 oktober 2019 14:38 Aangepast: 03 oktober 2019 15:25
Na de aanval werd de omgeving afgezet. Beeld © AFP

Op het hoofdbureau van de politie in Parijs heeft een man agenten aangevallen met een mes, waarbij vier mensen zijn overleden. Ook de dader is om het leven gekomen.

De aanvaller, die rond 13.00 uur toesloeg, is door de politie doodgeschoten. De mensen die zijn overleden, zouden volgens persbureau BFMTV, drie mannen en een vrouw zijn, allen agenten.

Franse media melden dat de dader een administratief medewerker van de politie was, die er al meer dan twintig jaar zou werken. Men gaat er daarom vooralsnog vanuit dat het om een arbeidsconflict gaat. Het anti-terrorismeteam wordt vooralsnog niet ingeschakeld.

Metrostation gesloten

Een woordvoerder van het politiekorps heeft verder nog geen informatie naar buiten gebracht. Een metrostation in de buurt van het hoofdbureau, dat vlakbij de Notre Dame ligt, is om veiligheidsredenen gesloten.

Het hoofdbureau van de politie is in de buurt van de Notre Dame. Het hoofdbureau van de politie is in de buurt van de Notre Dame.

De Franse president Emmanuel Macron is ter plaatse 'om zijn steun en solidariteit aan het politiepersoneel te betuigen'. De minister van Binnenlandse Zaken zou op een werkreis naar Turkije gaan maar heeft zijn bezoek uitgesteld om het politiebureau te bezoeken. Premier Édouard Philippe is al bij het politiebureau ter plaatse. 

Burgemeester reageert

De burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, schrijft onder meer op Twitter: "Meerdere agenten zijn om het leven gekomen. Uit mijn naam en die van de Parijzenaren gaan mijn eerste gedachten uit naar de familie van de slachtoffers en hun naasten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore