Buren geschokt

Duitser lag 8 jaar dood in flat: hij werd gemist, maar niemand ging kijken

03 oktober 2019 11:01 Aangepast: 08 januari 2020 20:40
De auto van de man stond groen uitgeslagen op de parkeerplaats. Beeld © RTL Duitsland

Een 59-jarige Duitser heeft acht jaar lang dood in zijn flatwoning gelegen, voordat zijn lichaam werd ontdekt. Een mysterie volgens de buren: al die tijd zou zijn brievenbus wel door een onbekende zijn geleegd.

De brandweer vond de overleden Heinz bij toeval, omdat ze in de flat in de gemeente Senden in Noordrijn-Westfalen van deur tot deur gingen om mensen te evacueren. Er was namelijk in de kelder een brandje ontstaan.

Naast de botten van Heinz lag zijn hond Linus, die door de honger omgekomen blijkt te zijn. Uit onderzoek is gebleken dat de man, een vroeg gepensioneerde bakker, eind 2011 moet zijn overleden.

De voordeur is verzegeld. De voordeur is verzegeld.

Ondanks signalen dat er iets mis was, werd er niet eerder in de woning gekeken. Er werd jaren geleden door buren een vreemde geur geroken en de auto van de man stond groen uitgeslagen op dezelfde plek op de parkeerplaats. De banden waren plat.

De rekeningen van de man werden overigens altijd netjes betaald, omdat hij alle betalingen automatisch liet doen. En opmerkelijk genoeg: zijn brievenbus bleek regelmatig geleegd te worden. Maar waar de post is, weet niemand.

Teruggetrokken

Tegen RTL Duitsland zeggen enkele buren geschokt te zijn. Ze hadden vroeger goed contact met Heinz. "Hij was een beetje teruggetrokken, hij hield ervan om alleen te zijn. Maar we maakten toch vaak een praatje."

Jaren geleden dachten ze wel dat er iets niet pluis was, omdat ze de man al een tijdje niet meer hadden gezien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Man ligt maandenlang dood in huis Arnhem: 'We dachten dat hij in Spanje zat'

Beheerders van het gebouw, de gemeente én de politie werden gealarmeerd. Maar niemand heeft binnen gekeken. Agenten hebben wel met buren gesproken, maar sommigen hebben schijnbaar verteld dat ze de man nog gezien hadden. De politie vertrok weer.

Een andere buurvrouw heeft enkele jaren geleden nog geprobeerd de zoon van de man te bereiken. Maar die bleken geen contact met elkaar te hebben.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore